PCR termocykler 2 Zobrazit větší

PCR termocykler 2

CX - 1193079

Nový produkt

Thermo-Cycler 2 umožní vašim žákům samostatně provádět amplifikaci DNA vzorků a v praxi se seznámit s principem polymerázové řetězové reakce.

Více informací

84 940 Kč s DPH

Všechny ceny jsou uvedeny vč. DPH.

Více informací

Stupeň:

Polymerázová řetězová reakce (PCR) je metoda amplifikace DNA in vitro za použití enzymu DNA polymerázy. Každý cyklus se skládá ze tří kroků: Nejdříve se vzorek DNA připraví dlouhodobým nahřátím, aby se zajistilo, že jak DNA vzorku, tak i primery budou zcela odděleny.
1 krok - Denaturace: Dvouvláknová DNA se zahřeje na 94-96 ° C, aby se řetězce oddělily rozbitím vodíkových vazeb.
2. krok - Hybridizace: Teplota se udržuje při dané teplotě asi 30 sekund, což umožňuje specifické spojení primerů a DNA vzorku. Běžně je teplota hybridizace o 2 až 3 °C nižší než denaturační teplota primerů (obvykle 55 až 65 °C).
3. krok - Elongace: DNA polymeráza vyplňuje chybějící řetězce volnými nukleotidy roztoku z 3' konce směrem 5' konci. Primer slouží jako začátek nového řetězce.

Thermo-Cycler 2 umožní vašim žákům samostatně provádět amplifikaci DNA vzorků a v praxi se seznámit s principem polymerázové řetězové reakce.
Cykler má 7palcovou barevnou dotykovou HD obrazovku, která zobrazuje data o cyklu v reálném čase. Vhodné pro zpracování až 48 x 0,2 ml vzorků PCR nebo 8 stripů.
Všechny důležité programy jsou předinstalovány a lze naprogramovat dalších 100 programů. Víko termocykleru se uzavírá magneticky a a též se samo se nahřívá.

Příslušenství

    14 dalších produktů ve stejné kategorii: