Ekosystém - Mravenčí farma Zobrazit větší

Ekosystém - Mravenčí farma

CX - 1143021

Nový produkt

­

Rozsah dodávky:

* 1 nádoba pro mravenčí farmu (velká, s gelem)
* 1 malá nádoba s gelem
* 1 dřevěná tyčka
* 1 zvětšovací sklo
* 1 semena rostlin
* 1 návod

Více informací

1 205 Kč s DPH

Všechny ceny jsou uvedeny vč. DPH.

Více informací

­
Plantarium je série výrobků, které byly vyvinuty pro lety do vesmíru k vytvoření kultur bohatých na živiny. Stejně jako biotopy rostlinných a živočišných ekosystémů nejsou toxické. Speciální gel, bohatý na živiny, slouží jako základní prvek, do kterého se zasadí semena, aby mohla vyklíčit a růst. Postavte si skleník na teplé místo ve stínu a dívejte se, jak jsou rostlinky den ode dne větší.

Antquarium umožňuje pozorovat chování mravenců v jedinečném, soběstačném prostředí. Gel je velmi bohatý na živiny a speciálně vyvinutý pro požadavky mravenců. Protože je gel transparentní, můžeme vidět, jak si mravenci vytvářejí tunely. Koncept byl vyvinut vesmírným programem NASA. Myšlenkou bylo vzít kolonii mravenců do vesmíru a zkoumat chování hmyzu ve stavu beztíže. NASA tak vyvinula biotop, který se podobá želé. Koncept byl vyvinut vesmírným programem NASA. Myšlenkou bylo vzít kolonii mravenců do vesmíru a zkoumat chování hmyzu ve stavu beztíže. Pro biotop u vás doma je nutno chytit cca 15 mravenců, umístit je do antquaria a zakrýt je víkem. Během několika dní uvidíte překrásné vzory z tunelů, které vytvořili mravenci. Každý jednotlivý tunel je optimálně viditelný skrz stěny nádoby. Gel je nejen ekologicky vhodný pro mravence, ale obsahuje také jejich výživu. Jednoduše se jednou měsíčně otevře víko, aby se nádoba provzdušnila.

Fakta o mravencích
Mravenci patří mezi nejstarší živočichy na naší planetě. Stejně jako žraloci se v průběhu milionů let téměř vůbec nezměnili. V poměru ke své velikosti jsou mravenci nejsilnějšími zvířaty na světě. Dokážou unést 10 až 20násobek své vlastní tělesné hmotnosti. Kromě toho se z veškerého hmyzu dožívají nejdelšího věku. Mravenci tvoří v jakémkoli období 0,1 % veškerého hmyzu.

Ve velké nádobě mravenčí farmy se nacházejí mravenci zároveň s rostlinami a společně vytvářejí vyvážený systém. Sledujte, jako rostlinám rostou kořeny a mravenci současně tunelují chodbičky. Protože gel obsahuje všechny životně důležité živiny, není zapotřebí téměř žádná údržba.

Rozsah dodávky:

* 1 nádoba pro mravenčí farmu (velká, s gelem)
* 1 malá nádoba s gelem
* 1 dřevěná tyčka
* 1 zvětšovací sklo
* 1 semena rostlin
* 1 návod

Příslušenství

9 dalších produktů ve stejné kategorii: