Sada pro fotovoltaické pokusy

CX - 1168072

Nový produkt

Pokusná sada vhodná pro výuku na středních a odborných školách. Rozsah pokusných modulů umožňuje realizovat všechny základní experimenty z oblasti fotovoltaiky.

Více informací

72 710 Kč s DPH

Všechny ceny jsou uvedeny vč. DPH.

Více informací

Pokusná sada vhodná pro výuku na středních a odborných školách. Rozsah pokusných modulů umožňuje realizovat všechny základní experimenty z oblasti fotovoltaiky. Díky modulárně strukturovaným pokusům lze realizovat zapojení podle potřeby. Moduly jsou přehledně uloženy ve vlastních přihrádkách a tak jsou vždy po ruce. Zapojení pro pokusy lze rychle sestavit i rozebrat. Studenti se mohou s technologií seznámit samostatně pomocí snadno srozumitelných návodů, pro pedagoga jsou k dispozici příklady výuky a další základní informace a experimentální řešení. Obsah sady umožňuje tyto pokusy: - měření ozáření různých světelných zdrojů, - solární článek jako konvertor energie, - solární článek jako konvertor energie/jako dioda, - napětí otevřeného okruhu solárního článku/zastínění, - zkratový proud solárního článku/zastínění, - napětí otevřeného obvodu a zkratový proud při různém ozáření, - zkratový proud solárního článku s různým úhlem dopadu světla, - sériové zapojení solárních článků/zastínění, - paralelní propojení solárních článků / stínování, - záznam charakteristiky U/I, - stanovení účinnosti/MPP, - simulace „denní rutiny“, - nabíjení kondenzátoru/akumulátoru GoldCap solárním článkem, - vybíjení kondenzátoru/akumulátoru GoldCap solárním článkem, - budování ostrovní sítě, - demonstrace „každodenní rutiny“.

Rozsah dodávky:

Kufřík s pěnovkou, základová deska pro montáž měřících přístrojů a experimentálních modulů, nízkonapěťové halogenové bodové světlomety, nastavitelný zdroj napětí, solární modul se čtyřmi samostatnými články a seřízení sklonu, dva multimetry s 2 mm zdířkami, snímač záření, zátěžový modul s elektromotorem a žárovkou, úložný box s NC baterií, kondenzátor, stínítko na diodu. Měřicí modul s odporem pro charakteristické křivky, propojovací vodiče (2 mm), návod pro pokusy.

Příslušenství

    10 dalších produktů ve stejné kategorii: