Lavička TREKO

Nový produkt

Moderní litinová lavička TREKO má litinové nohy/bočnice odlity z šedé litiny (slitina železa a uhlíku s dalšími prvky). Její vlastnosti jsou ideální pro použití na venkovní vybavení měst a obcí. 

Více informací

do 14 dnů

9 094 Kč s DPH

Všechny ceny jsou uvedeny vč. DPH.

Více informací

Litinová lavička

Klasická litinová lavička má litinové nohy/bočnice odlity z šedé litiny (slitina železa a uhlíku s dalšími prvky). Její vlastnosti jsou ideální pro použití na venkovní vybavení měst a obcí.
 

Výhody litinové lavičky

  • Pohodlný posed 
  • Lepší stabilita a zavětrování díky většímu počtu šroubů 
  • Kotvící otvory pro přišroubování k podloží 
  • Dlouhá životnost litinových nožek...cca 140 let
  • Jen v ČR dodáno několik tisíc kusů v tomto provedení

 

Technická specifikace lavičky                          

Délka prken: 1 500 nebo 1 900 mm (dle vašeho výběru)
Šířka prken: 120 mm
Tloušťka prken: 35 mm nebo 45 mm (dle vašeho výběru)
Výška sedací plochy: 410 mm                                     
Výška opěradla: 700 mm
Mezera mezi prkny na sedáku: 10 mm (velice důležitý parametr pro pohodlný posed)
Půdorys: 1 500 × 620 mm nebo 1 900 × 620 mm (dle délky prken)
Možnost kotvení: Ano, lavičku je možné přišroubovat k podloží
Hmotnost: 35 Kg (v závislosti na délce, tloušťce prken a dřevině)
Nosnost: cca 500 Kg
 

Povrchová úprava konstrukce

Kovové nohy lavičky jsou lakovány ekologickou práškovou barvou v libovolném odstínu. Prášek je nanášen elektrostaticky a následně vypalován ve speciální peci. Tato technologie je označována jako komaxit nebo také jako práškové lakování.
Nebo mohou být protikorozně chráněny ponorem do lázně s roztaveným zinkem, jedná se o tzv. žárové pozinkování. Zinek chrání povrch lavičky nejen mechanicky, ale i chemicky. I při lokálním porušení vrstvy zinku probíhá koroze jen na zinkové vrstvě, zatímco ocel zůstane neporušena.

 Barevné provedení kovové konstrukce

 

Povrchová úprava prken ze smrku a jasanu

Prkna lavičky jsou ošetřena vysoce kvalitní a ekologicky šetrnou lazurou od německého výrobce Remmers. Tato lazura je na vodní bázi a je ideální pro městský mobiliář z důvodu vysoké ochrany před povětrnostními vlivy a jednoduché renovace (neodlepuje se a nepraská). Při opětovném nátěru se původní vrstva lazury nemusí odstraňovat, stačí jemně přebrousit a nanést novou vrstvu.

 

Povrchová úprava prken z finské borovice Thermo

Prkna lavičky jsou vyrobeny z tepelně upravené borovice (hnědo-šedý odstín), která se nemusí ošetřovat žádnými ochrannými prostředky. U materiálu se nesnižuje nikterak zásadně jeho životnost, avšak může dojít k povrchové změně (vznik trhlinek a změny odstínu - dřevo postupně chytne tzv. patinu).
Jeho minimální životnost v exteriéru je 30 let.  
 

Výdřeva lavičky z finské borovice Thermo

Tepelně zpracované neboli modifikované finské borovice ThermoWood je ideálně určeno pro použití v městském mobiliáři. Jedná se o nový druh materiálu s inovovanou vnitřní strukturou dřeva dosaženou tepelnou a vlhkostní úpravou. Tepelné zpracování dřeva ThermoWood funguje pouze za pomoci tepla a vodní páry a celý výrobní proces je naprosto ekologický. Tepelná úprava pozitivně ovlivňuje a zlepšuje nejen trvanlivost, ale i další fyzikální a mechanické vlastnosti. ThermoWood se vyrábí z finské borovice patentovaným způsobem ve speciálních sušících komorách při teplotním rozmezí 160 – 215 °C. 

Tepelná úprava mění fyzikální vlastnosti a vnitřní strukturu materiálu ThermoWood, který je schopen minimálně 30tileté životnosti bez nutnosti povrchové údržby, což je doloženo certifikátem KOMO nizozemské společnosti SKH a britským certifikátem BRE.
 

Odstín prken lavičky

Možné odstíny prken a konstrukce naleznete v náhledu fotografií u produktu nebo zde.
Odstín prken lavičky



Kotvící sady

Kotvící sada šroubů 10/70 - Sada šroubů s hmoždinkami na připevnění koše, stojanu či lavičky. Obsah balení: 4 × šroub M10 o délce 70 mm, včetně podložek, 4 × hmoždinka

Kotvící sada šroubů 10/140 - Sada šroubů s hmoždinkami na připevnění koše, stojanu či lavičky. Obsah balení: 4 × šroub M10 o délce 140 mm, včetně podložek, 4 × hmoždinka

Mechanická kotva M12 - Sada 4 ks mechanických kotev z žárově zinkované oceli určena pro univerzální upevňování laviček, stojanů na kola či košů do betonu. Obsah balení: 4 × Mechanická kotva M12 o délce 100 mm, včetně podložek a matic.

Speciální chemická kotva - Speciální kotvící sada proti odcizení laviček, košů a jiných prvků městského mobiliáře! 
Hlavní výhodou tohoto způsobu kotvení lavičky či koše je vytvoření nerozebiratelného spoje. Tedy po vyvrtání díry, aplikaci chemické kotvy, našroubování závitovky se našroubuje speciální matice. Maticí se dotáhne kotvený prvek k podloží a po překročení určitého momentu dojde k odtržení vrchní části matice. Parková lavička či odpadkový koš je tak zabezpečen proti nežádoucí manipulaci.

Kotvení litinové lavičky Tupron


 

Typ dřeviny

Výdřevu lavičky nabízíme v několika dřevinách. Nejoblíbenější pro svoji cenu je dřevina smrk/jedle. Pro delší životnost nabízíme variantu z tvrdé dřeviny a to jasanu nebo borovice - nemusí se natírat.
 

Povrchová úprava prken

Prkna lavičky jsou ošetřena vysoce kvalitní a ekologicky šetrnou lazurou od německého výrobce Remmers. Tato lazura je na vodní bázi a je ideální pro městský mobiliář z důvodu vysoké ochrany před povětrnostními vlivy a jednoduché renovace (neodlepuje se a nepraská). Při opětovném nátěru se původní vrstva lazury nemusí odstraňovat, stačí jemně přebrousit a nanést novou vrstvu.

 

Odstín prken

Možné odstíny prken a konstrukce naleznete v náhledu fotografií u produktu.

 

Obsah balení                           

2 × lakovaná litinová noha
5 × lakované dřevěné prkno
20 × šroub+podložka+matice


Foto je ilustrační.
Vše zasíláme v rozloženém stavu z důvodu minimalizace rizika poškození zásilky během přepravy. Za příplatek je možné lavičku zaslat smontovanou. Veškeré díly mají otvory pro spojovací materiál, montáž je tak velice jednoduchá a nevyžaduje takřka žádnou odbornost.

Příslušenství

    30 dalších produktů ve stejné kategorii: